У світі впав попит на вино / Ілюстрація REUTERS

Нинішній урожай винограду може виявитися одним з найбільш проблемних для фермерів по всьому світу.

Про це повідомляє Bloomberg.

Читайте такожЕксперти назвали найкраще італійське фраголіно

Відео дня

Обвалення експорту

Як пише видання, глобальний економічний спад, зміна клімату і введення США 25-процентних мит на французьку, іспанську, англійську та німецьку продукцію призвели до обвалення експорту. Льохи в Європі зараз виявилися буквально забиті нікому не потрібним вином.

Надлишки вина

Через велику кількість не проданого вина деякі постачальники позбавляються від надлишків, продаючи товари на винокурні, щоб там з нього робили дезінфікуючі засоби та інгредієнти для парфумів.

Пожежа

Якщо в Європі винограду достатньо, то для США сезон виявився провальним. Через лісові пожежі на західному узбережжі виноград довелося збирати не дозрілим. А знаменитий 45-річний виноградник каберне в долині Чілес і зовсім був знищений. Велика проблема-дим, запах якого може зіпсувати виноград. Так що кількість вина, особливого червоного, в цьому році може значно скоротитися. Найгірші обставини складаються в Орегоні: там згоріла виноробня Rogue Valley.

Коронавірус

В цілому пандемія коронавірусу викликала найрізкіше скорочення попиту на шампанське з часів Другої світової війни. У зв'язку з цим виробники домовилися збирати менше винограду — частина врожаю буде знищена. Це стосується сортів шардоне, Піно-нуар і Піно-Меньє.

Втрати українських аграріїв

Згідно з прогнозом громадської спілки "Аграрний союз України" втрати сільгоспвиробників України через посуху і заморозки в цьому році можуть досягти 118 млрд грн.