Ілюстрація REUTERS

Полуниця в Європі достигає, а збирати її нема кому, оскільки зазвичай це робили сезонні працівники зі Східної Європи. І ось сьогодні - карантинний виняток, українці полетіли спецрейсом до Фінляндії, йдеться в сюжеті ТСН.

Читайте такожСвітовий банк прогнозує різке падіння грошових переказів від трудових мігрантів

Це перший чартер, який фіни організували на прохання тамтешніх фермерів. Полетіло близько двохсот українців. А взагалі до сільгоспробіт у Фінляндії планують залучити близько тисячі працівників з України.

Списки осіб і спецрейси погоджують з нашим Міністерством закордонних справ. У Фінляндії переконані, що без цих робітників їхньому сільському господарству не впоратися з весняною посівною.

Після прильоту всі працівники зобов'язані пройти двотижневий карантин. У докоронавірусні часи за рік до Фінляндії на заробітки їздили близько 15 тисяч українців.

Нагадаємо, Угорщина надала для транзиту заробітчанам з України 4 години на добу, потрапити в Європу на роботу, попри карантин, все ж можна. Місцеві сайти роз'яснюють громадянам про нововведення, запроваджені урядом Угорщини: розповідають, за яких умов можна поїхати в Угорщину з України, і що для цього потрібно.