Як консервувати огірки без солі? / фото ua.depositphotos.com

Українці масово змітають сіль з полиць магазинів, та відомий шеф-кухар Євген Клопотенко поспішив заспокоїти: без цієї харчової добавки можна обійтися навіть у період консервації овочів.

"Можна сказати, що, якщо у нас вдома є просто оцет і будь-яка крупа, ми можемо пережити все, що завгодно", - наголосив він в ефірі 1+1.

Тож він радить на закуповувати багато солі, адже важливо, щоб її вистачило на всіх. Також Клопотенко порадив, як можна консервувати огірки без цього мінерала.

Відео дня

Так, Євген радить проварити огірки у воді, додати до неї спецій для смаку й оцту. Й все, можна консервувати. 

"Наше головне завдання під час консервування продуктів - не дати бактеріям розвиватися. А оцет чудово справляється з цим завданням та вбиває всі бактерії", - пояснив шеф-кухар.

До речі, раніше розроблене спільно з Клопотенком нове шкільне меню критикували за недосіл.

Нагадаємо, підприємство "Артемсіль", яке тимчасово припинило роботу через обстріли росіян у Донецькій області, забезпечувало понад 90% потреб українського населення у цій продукції. Наразі на полицях магазинів українських міст відчувається уже дефіцит солі. А там, де вона є, ціни на неї захмарні.

Українців заспокоюють та кажуть, що постачатимуть сіль з-за кордону у разі нестачі. Звісно, імпортна сіль буде дорожчою.

Вас також можуть зацікавити новини: