Уряд посилить покарання за порушення земельного законодавства / фото УНІАН

Кабінет Міністрів України збільшив покарання для порушників земельного законодавства, а саме: за самовільне зайняття ділянок, використання земельних ділянок не за призначенням, за зняття ґрунтового покриття без спеціального дозволу.

Читайте такожМінекономіки почало підготовку до запуску в Україні ринку землі

Про це повідомляти прес-служба Міністерства розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства.

Відео дня

"Уряд вводить ефективний механізм боротьби з порушниками земельного законодавства, збільшивши розрахунок збитків, орієнтовно, в три рази. Це зробить порушення земельного законодавства економічно невигідним", - наводяться в повідомленні слова заступника міністра Тараса Висоцького.

Порушення земельного законодавства

За його словами, на сьогодні деякі сільгоспвиробники порушують порядок використання земельних ділянок - обробляють пасовища та самовільно захоплюють державні землі. При цьому чинний розрахунок збитків, завданих державі, не перевищує доходів від використання земель.

Що змінить посилення покарання

Повідомляється, що реалізація відповідної постанови Уряду сприятиме зменшенню кількості правопорушень у сфері охорони та використання земель, а також збільшенню надходжень до державного та місцевих бюджетів від сплати платежів за землю.

Що цьому передувало

  • Державна служба з питань геодезії, картографії та кадастру має намір публікувати в кадастровій карті України інформацію про сплату податків з земельних ділянок.