"Нафтогаз" передав Кабміну проект фінплану компанії / фото УНІАН

Національна акціонерна компанія «Нафтогаз України» направила Кабінету міністрів відредагований варіант фінансового плану компанії з урахуванням оплати встановлення лічильників на газ для населення.

Читайте такожКабмін скоротив норму споживання газу для населення без лічильників

Про це на селекторній нараді в уряді заявив голова компанії Андрій Коболєв.

Відео дня

«Ми направили останню версію фінансового плану, в якій ми відкоригували пропозицію, що була в минулому році, з метою включення в капітальні витрати придбання лічильників, бо це кошти, які нам необхідно показувати в бухгалтерському обліку як капітальні вкладення. Без фінансового плану ми такі речі оплачувати не маємо права», - сказав він.

При цьому прем'єр-міністр Володимир Гройсман додав, що потрібно передбачити механізм регресивних позовів до облгазів для повернення коштів НАК, оскільки ті мали встановити лічильники українцям за свій рахунок.

Також глава уряду доручив «Нафтогазу» почати інформувати людей, що їм потрібно робити для встановлення лічильників за рахунок НАК. Крім того, прем'єр хоче побачити від компанії план щодо встановлення 3 мільйонів лічильників на газ домогосподарствам.

«Система - куди має звернутися людина, скільки часу це займе тощо», - сказав Гройсман, додавши, що доручить узгодити новий фінплан «Нафтогазу».

Як повідомляв УНІАН, 30 січня Кабінет міністрів доручив «Нафтогазу» забезпечити всіх громадян України безплатними газовими лічильниками. За словами прем'єр-міністра Гройсмана, в рішенні зазначено, що Міністерство економічного розвитку і торгівлі має врахувати кошти, які будуть витрачені на лічильники, в фінансовому плані «Нафтогазу».

Голова «Нафтогазу» Андрій Коболєв зазначив, що компанії для встановлення газових лічильників домогосподарствам необхідно укласти прямий контракт зі споживачами, а також передбачити у своєму фінплані відповідні кошти.