Дмитро Медведєв / REUTERS

Усі пропозиції, які Росія робила щодо ціни на газ на зустрічі з екс-кандидатом у президенти України від «Опозиційної платформи - За життя» Юрієм Бойком і Віктором Медведчуком, залишаються чинними і для нової влади України.

Про це прем'єр-міністр РФ Дмитро Медведєв заявив журналістам після євразійської міжурядової ради, повідомляє ТАСС.

Читайте такожБілорусь повністю призупинила прийом нафти з Росії

Відео дня

«Ми нічого не змінюємо у своїй позиції. Справа не в тому, хто переміг, - це вибір українського народу. А справа в тому, як далі працювати чи, навпаки, не працювати», - сказав він.

«Тому всі ті пропозиції, які було зроблено під час спілкування з моєю участю і нашими колегами з України, вони, природно, можуть бути застосовані і до нової влади. Як кажуть, було б бажання», - додав Медведєв.

22 березня Бойко і Медведчук зустрілися в Москві з Медведєвим і головою «Газпрому» Олексієм Міллером. Сторони обговорили, зокрема, питання співпраці Росії й України в газовій сфері, було відзначено, що в разі відновлення прямих поставок в Україну російського газу ціна для українського споживача знизиться на чверть.

Як повідомляв УНІАН, 27 квітня президент Росії Володимир Путін заявив, що Україна залишиться без газу, якщо не продовжить транзитний контракт з РФ.

При цьому Путін стверджує, що Україна отримує газ «у два рази дорожчий», ніж могла б отримувати.