Ілюстрація REUTERS

Оператор нафтотранспортної системи України - державна компанія «Укртранснафта» відновила транзит нафти європейським споживачам магістральним нафтопроводом «Дружба», повідомила прес-служба компанії.

Читайте такожРосія виплатить компенсацію "Укртранснафті" за "брудну" нафти

«21 травня о 10:46 «Укртранснафта» відновила прийом російської нафти на ЛВДС «Мозир» (Республіка Білорусь) для подальшого її транспортування в напрямку європейських споживачів. У той же час готовність брати нафту підтвердили на приймально-здавальній ділянці «Фенешлітке» (Угорщина). Тому, станом на 10:38 «Укртранснафта» відновила транзит сировини для угорських споживачів», - сказано в повідомленні.

Відео дня

Як повідомляв УНІАН, транзит нафти територією України було тимчасово зупинено увечері 25 квітня після того, як європейські споживачі відмовилися приймати російську нафту з підвищеним вмістом масової частки органічних хлоридів.

11 травня «Укртранснафта» відновила транзит нафти європейським споживачам магістральним нафтопроводуом «Дружба».

Проте вже 17 травня компанія тимчасово призупинила транзит російської нафти в Європейський Союз у зв'язку з необхідністю європейської сторони провести підготовчу роботу, пов'язану з прийомом «брудної» російської нафти в свої резервуари.

На початок травня сума недоотриманої виручки "Укртранснафти" від тимчасової зупинки транзиту досягала 29,2 млн грн.