Ілюстрація / REUTERS

Японський консорціум Mitsubishi Hitachi Power Systems (MHPS) і американська компанія Magnum Development оголосили про запуск спільної ініціативи щодо будівництва сховища відновлюваної енергії.

Читайте такожВ Україні скасували "зелений" тариф для наземних сонячних електростанцій

Про це повідомляє ТАСС.

Відео дня

"В рамках проекту Advanced Clean Energy Storage (ACES) буде створена система акумулювання енергії з відновлюваних джерел, розрахована на 1 тисячу мегаватів, що дозволить обслуговувати до 150 тисяч домогосподарств щорічно. Для розробки будуть використані передові технології зберігання стисненого повітря, акумулятори високої ємності та твердооксидні паливні елементи", - йдеться в повідомленні.

Відзначається, що в західній частині США попит на електроенергію в денний час досить низький, що вимагає зберігання зайвих обсягів енергії та негативно впливає на ціноутворення. ACES дозволить розв'язувати дані питання та акумулювати вільну енергію на термін до кількох сезонів для подальшого використання.

"Центральна частина штату Юта, де буде реалізований проект - оптимальне місце для будівництва енергосховища чинності розвиненої транспортної інфраструктури, великих запасів сонячної та вітрової енергії та наявності соляних куполів, необхідних для застосування стисненого повітря при перенаправленні надлишків енергії", - підкреслює видання.