Ілюстрація REUTERS

Прокуратура Київської області підозрює двох директорів підприємств у привласненні понад 14 млн дол. держкомпанії «Укртрансгаз» і її дочірніх підприємств, повідомила прес-служба прокуратури.

Читайте такожМіжнародні компанії вже закачали в українські сховища 515 мільйонів кубів газу

«Прокуратура Київської області спільно зі слідчими Головного управління Нацполіціі в Київській області за сприяння в розслідуванні керівництва "Нафтогаз України" повідомила про підозру двом директорам компаній в привласненні коштів «Укртрансгазу» і його дочірніх підприємств в особливо великих розмірах», - йдеться в повідомленні.

Відео дня

Згідно з повідомленням, досудовим розслідуванням встановлено, що протягом 2012 року директорами двох компаній було укладено ряд договорів на закупівлю товарів і послуг за державні кошти в сумі майже 400 млн грн для потреб «Укртрансгазу» і його дочірніх підприємств.

«Надалі з метою заволодіння державними коштами ними складені фіктивні документи про поставки товарів і послуг, чого насправді не було. Зокрема, товари, які повинні поставлятися іноземним товариством на територію України, взагалі не імпортувалися, зовнішньоекономічні договори на їх закупівлю не укладалися», - сказано в повідомленні.

Відзначається, що в даний час вживаються заходи щодо розшуку керівників зазначених підприємств для вручення їм підозр по ч. 5 ст. 191 КК України та вирішення питання про обрання запобіжного заходу у вигляді утримання під вартою.

«Крім того, тривають слідчі (розшукові) дії з метою перевірки на причетність до скоєння цього та інших злочинів посадових осіб «Укртрансгазу» і його дочірніх підприємств і оголошення останнім підозр у скоєнні злочинів», - йдеться в повідомленні.

Довідка УНІАН. «Укртрансгаз» експлуатує 12 підземних сховищ газу загальною активною ємністю близько 31 млрд куб. м. Підземні сховища газу є складовою частиною системи газопостачання України і транзиту газу через її територію. Також компанія є оператором магістральних газопроводів, якими природний газ транзитом надходить з Російської Федерації до країн ЄС, а також імпортується в Україну з країн ЄС.

100% акцій «Укртрансгазу» знаходяться у власності НАК «Нафтогаз України».