Ілюстрація REUTERS

Компанія Pelidona Services Limited (Кіпр), яка входить до промислово-інвестиційної групи «Смарт-Холдинг» народного депутата України Вадима Новинського збільшила свою частку в акціонерному капіталі нафтогазової компанії Regal Petroleum до 82,65% з 54%, викупивши пакет акцій у компанії Kelda Limited, яку пов'язують з українським бізнесменом Віктором Пінчуком.

Читайте такожНардеп Новинський назвавши війну на Донбасі "громадянським конфліктом"

Про це повідомила прес-служба «Смарт-Холдингу».

Відео дня

«Pelidona Services Limited (Кіпр), яка входить до групи "Смарт-Холдинг", збільшила свою частку в акціонерному капіталі Regal Petroleum plc, публічної компанії, акції якої котируються на альтернативному майданчику Лондонської фондової біржі, з 54% до 82,65%. Пакет акцій у розмірі 91 868 182 шт. був викуплений у великого акціонера Regal Petroleum plc компанії Kelda Limited», - сказано в повідомленні.

Відзначається, що результати угоди не вплинуть на корпоративне управління Regal Petroleum і на її статус публічної компанії. Також повідомляється, що не плануються ніякі зміни в Раді директорів.

«Regal Petroleum показує гарні результати діяльності та продовжить залишатися основою газодобувного напряму «Смарт-Холдингу». Стратегія його розвитку передбачає як органічне зростання бізнесу шляхом нарощування видобутку на існуючих родовищах, так і придбання нових активів. Результатом реалізації цієї стратегії має стати максимізація сукупного доходу всіх акціонерів бізнесу», - сказано в повідомленні.

Як повідомляв УНІАН, нафтогазова компанія Regal Petroleum з активами в Україні за підсумками 2018 року отримала чистий прибуток у розмірі 54,3 млн дол., тоді як 2017 рік компанія закінчила показником чистого прибутку у 25 разів менше - 2,3 млн дол.

Дохід компанії за 2018 рік збільшився на 88,3% - до 66,1 млн доларів проти 35,1 млн доларів у 2017 році.

Довідка УНІАН. Regal Petroleum працює в Україні з 1999 року. В Україні здійснює свою діяльність через Представництво «Регал Петролеум Корпорейшн Лімітед» (Полтавська обл.) і ТОВ «Пром-Енерго Продукт» (Харківська обл.), які володіють спеціальними дозволами на видобуток вуглеводнів.

Regal Petroleum входить до складу Smart Energy – керуючої компанії у складі «Смарт-Холдингу». Основним бенефіціаром «Смарт-Холдингу» є бізнесмен і народний депутат України Вадим Новинський.