REUTERS

Державна служба геології та надр України призупинила дію спецдозволу на видобування газу для нафтогазовидобувної компанії "Укргазвыдобуток" (Харківська область), що входить до складу "Смарт-Холдингу" Вадима Новинського, повідомила прес-служба "Смарт-Холдингу".

Читайте такожДержгеонадр призупинила газові ліцензії компаній Ахметова, Новинського і Бойка

"17 листопада 2017 року компанія "Укргазвыдобуток" отримала офіційний лист від Держгеонадр, яким повідомили про існування наказу №474 від 30 жовтня 2017 року, що призупиняє дію спецдозволу на користування надрами. Таке рішення було прийнято за результатами позапланової перевірки, проведеної у вересні поточного року", - сказано в повідомленні.

Відео дня

При цьому в компанії підкреслюють, що зауваження комісії є необґрунтованими. "Раніше "Укргазвидобуток" вже надав державній службі детальні обґрунтування відсутності порушень", - повідомили в компанії.

У компанії зазначили, що "Укргазвыдобуток" є одним з постачальників газу в Харківське міське кільце. Частка компанії в загальному обсязі становить 10%, або 300 тисяч кубометрів на добу.

"Отже, стабільність проходження опалювального сезону в Харкові зараз знаходиться під питанням. Якщо робота компанії не буде відновлена найближчим часом, у зв'язку з прогнозованим похолоданням "недогрів" може отримати весь місто-мільйонник", - зазначили в прес-службі.

Як повідомляв УНІАН, на початку листопада слідчі Державної фіскальної служби та Генеральної прокуратури України проводили обшуки в офісах і квартирах менеджерів групи Smart Energy.

Раніше правоохоронці затримали Вадима Мохова - директора приватної нафтогазовидобувної компанії "Укргазвидобуток". Він підозрюється у невиконанні вимог наказу Державної служби геології і надр України про зупинення дії спецдозволу на користування надрами в період з 28 липня по 10 серпня 2017 року.

Довідка УНІАН. Smart Energy – керуюча компанія у складі "Смарт-Холдингу", яка займається розвідкою і видобутком вуглеводнів (газу і газового конденсату), а також проектами в сфері альтернативної енергетики. Нафтогазове напрямок Smart Energy представлено британською компанією з активами в Україні Regal Petroleum (Полтавська область), а також українськими газодобувними підприємствами "Пром-Енерго Продукт" і "Укргазвыдобуток" (Харківська область). Основним бенефіціаром "Смарт-Холдингу" є бізнесмен і народний депутат Вадим Новинський.