Ілюстрація REUTERS

Середньозважена ціна електроенергії в Україні на новому сегменті ринку електроенергії - ринку "на добу вперед", який має запрацювати в нашій країні з 1 липня, становитиме 1,4 гривні за кВт-год (без ПДВ) з урахуванням граничних обмежень, встановлених Національною комісією, що здійснює регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, (НКРЕКП).

Читайте такожЕлектроенергія від постачальника "останньої надії" з липня подорожчає на 30%

Про це йдеться в проекті постанови регулятора про перегляд тарифу для "Укренерго", згідно з яким комісія планує знизити тариф компанії на передачу електроенергії до 31 копійки за кВт-год з 34,74 копійки за кВт-год (без ПДВ).

Відео дня

Довідка УНІАН. У середині квітня 2017 року Верховна Рада прийняла Закон "Про ринок електроенергії". За словами одного з авторів документа, цей закон призведе до того, що в сегментах генерації електроенергії та її постачання для кінцевих споживачів виникнуть конкурентні відносини, що змусить виробників підвищувати свою ефективність і виведе з ринку неефективну генерацію. Впровадження нового ринку електроенергії також дозволить обирати постачальників електроенергії. Перші торги електроенергією в новоутворених сегментах ринку повинні стартувати в Україні 1 липня 2019 року.