Ілюстрація REUTERS

Національна комісія, що здійснює регулювання у сферах енергетики і комунальних послуг (НКРЕКП), схвалила зниження тарифу оператора Об'єднаної енергосистеми України – держкомпанії «Укренерго» на передачу електроенергії з 1 жовтня вдвічі, до 159,3 грн/МВт-год (без ПДВ).

Читайте такожЕлектроенергія для промисловості подешевшає: подробиці

Про це повідомила прес-служба НКРЕКП.

Відео дня

«Сьогодні на засіданні НКРЕКП було прийнято рішення про схвалення проекту постанови «Про внесення змін до постанови НКРЕКП від 12 липня 2019 року № 1411», згідно з яким з 1 жовтня 2019 року вдвічі зменшено тариф на послуги з передачі електричної енергії НЕК "Укренерго", а саме до рівня 159,3 грн/МВт-год (без ПДВ)», - сказано в повідомленні.

Наголошується, що також регулятором прийнято рішення про схвалення проектів постанов НКРЕКП, згідно з якими з 1 жовтня 2019 року коригуються тарифи на послуги з розподілення електроенергії для операторів систем розподілу.

Як повідомляв УНІАН, 1 липня в Україні запрацював новий ринок електроенергії відповідно до Закону «Про ринок електроенергії», який був прийнятий у квітні 2017 року.

11 липня в. о. директора держкомпанії "Укренерго" Всеволод Ковальчук заявив, що ціна на електроенергію для промисловості в Україні за перші 10 днів роботи нового ринку зросла на 30%. Кабінет міністрів назвав цю заяву некоректною.

До запуску нового ринку електроенергії міністр енергетики та вугільної промисловості Ігор Насалик заявляв, що ціна на електричну енергію для промисловості може зрости на 5-6%.

Тариф оператора Об'єднаної енергосистеми України – компанії «Укренерго» на передачу електроенергії з 1 серпня був знижений на 10% - до 312,14 грн за МВт-год.