Ілюстрація REUTERS

Національна акціонерна компанія "Нафтогаз України" з 1 жовтня збільшує мінімальні ціни на природний газ для промислових споживачів на 5,6% у порівнянні з вереснем – до 5878,8 гривні з 5568 гривень за тисячу кубометрів, говориться в повідомленні компанії.

Читайте такожСпад промвиробництва в Україні сповільнився

При цьому максимальні ціни для промспоживачів з 1 жовтня будуть збільшені на 4,9% - до 6549,6 гривні з 6244,8 гривні за тисячу кубометрів газу.

Відео дня

Як зазначили в компанії, цінові пропозиції "Нафтогазу" диференційовані в залежності від обсягів закупівлі та умов оплати.

Якщо покупець не має заборгованості перед "Нафтогазом" або буде купувати не менше 50 тисяч кубометрів газу на місяць, то для нього встановлюється мінімальна ціна. У всіх інших випадках застосовується вища ціна.

Всі ціни вказані з урахуванням ПДВ.

Як повідомляв УНІАН, "Нафтогаз" у вересні залишив ціни на природний газ для промислових споживачів на рівні серпня - 5568 гривень за тисячу кубометрів.

Довідка УНІАН. НАК "Нафтогаз України" – найбільша державна вертикально інтегрована нафтогазова компанія України, підприємства якої видобувають близько 90% газу і нафти в країні. НАК займається розробкою родовищ, видобутком нафти та газу, їх транспортуванням, а також реалізацією нафтопродуктів через власну мережу АЗС.