Ілюстрація REUTERS

В Україні настав час відкрити конкурентний ринок газу для населення, на якому люди зможуть отримати кращий сервіс і доступ до вигідних пропозицій газопостачальних компаній.

Читайте такожВзимку буде тепло: у сховищах понад 20 мільярдів кубів газу

Про це написав у Facebook голова правління Національної акціонерної компанії «Нафтогаз України» Андрій Коболєв.

Відео дня

«Настав час відкрити ринок газу для конкуренції - щоб люди нарешті отримали кращий сервіс, доступ до вигідних і зручних пропозицій. Газ - такий самий товар, як і мобільний зв'язок, доступ в інтернет або банківське обслуговування. Конкуренція принесе споживачам більше користі, ніж ручне державне регулювання», - написав він.

На думку Коболєва, красномовним підтвердженням попиту побутових споживачів на нові, гнучкіші продукти, які може запропонувати конкурентний ринок, є популярність послуги «Газовий запас».

«За місяць, протягом якого діяла пропозиція «Нафтогазу», нею скористалися понад 55 тисяч українських сімей. Всі вони зможуть використовувати газ взимку за фіксованими літніми цінами. Викуплений обсяг перевищує 67 млн куб.», - зазначив він.

Голова НАК також уточнив, що послуга є не єдиною вигодою відкриття конкурентного ринку для населення.

«Такі продукти є. Можливість зафіксувати ціну за передплатою - це лише перший з них. Коли відкриється ринок, постачальники зможуть пропонувати оплату газу рівномірними частинами протягом року, бонуси за ефективне споживання, пакетні послуги газ+електрика, енергія+енергоаудит+енергоефективність», - написав Коболєв.

Як повідомляв УНІАН, з моменту запуску послуги «Газовий запас» від «Нафтогаз України», яка діяла до 25 вересня і давала змогу домогосподарствам купити газ за низькою літньою ціною і використовувати його протягом опалювального сезону, скористалися понад 50 тисяч сімей.

Зараз ціна на газ для населення регулюється урядом.