Ілюстрація REUTERS

Національна акціонерна компанія «Нафтогаз України» розміщує 7-річні єврооблігації на суму 500 млн дол. під 7,625% річних, йдеться в повідомленні компанії.

Читайте також"Нафтогаз" направив новий позов проти "Газпрому" до Стокгольмського арбітражу

Згідно з повідомленням, компанія очікує отримати кошти 8 листопада після завершення юридичних формальностей.

Відео дня

Відзначається, що «Нафтогаз» виплачуватиме відсотки двічі на рік - у травні і листопаді. Випуск є пріоритетним незабезпеченим боргом, не має державних гарантій і регулюється відповідно до вимог 144A/Reg S.

Піковий попит на єврооблігації «Нафтогазу» перевищив пропозицію в 2,9 разу. Покупцями стали інституційні інвестори із США, Великої Британії й інших країн Євросоюзу, а також з Азії і Південної Америки.

Організатором випуску виступив Citi. Юридичний супровід угоди здійснювали компанії Freshfields Bruckhaus Deringer, AEQUO, White & Case, Avellum, Linklaters і Allen & Overy.

У повідомленні наголошується, що «Нафтогазу» вдалося отримати найнижчу ставку щодо суверена серед усіх розміщень українських державних компаній цього року. Відсоткова ставка лише на 127 базисних пунктів перевищує поточні котирування суверенного боргу України з аналогічним терміном погашення.

Як повідомляв УНІАН, раніше міжнародне рейтингове агентство Fitch Ratings підвищило планованим євробондам "Нафтогазу" пріоритетний незабезпечений рейтинг "B (EXP)" і рейтинг відновлення "RR4".

Очікується, що надходження будуть використані «Нафтогазом» у загальних корпоративних цілях, в тому числі для погашення існуючої фінансової заборгованості.

12 липня «Нафтогаз» розмістив п'ятирічні єврооблігації на 600 млн євро під 7,125% і трирічні єврооблігації на 335 млн дол. під 7,375%

У листопаді 2018 року «Нафтогаз» відклав випуск єврооблігацій через нестабільність ринку і високу потенційну вартість залучення коштів.

У жовтні минулого року голова "Нафтогазу" Андрій Коболєв заявляв, що компанія планує випуск єврооблігацій на суму 0,5-1 млрд дол. За його словами, метою залучення єврооблігацій є фінансова збалансованість компанії, в тому числі погашення кредитів.

Довідка УНІАН. НАК «Нафтогаз України» - найбільша державна вертикально інтегрована нафтогазова компанія України, підприємства якої видобувають близько 90% газу і нафти в країні. НАК займається розробкою родовищ, видобутком нафти і газу, їх транспортуванням, а також реалізацією нафтопродуктів через власну мережу АЗС.