Ілюстрація REUTERS

Парламент Німеччини не зміг ухвалити закон, що регулює застосування поправок до газової директиви Євросоюзу. Про це повідомляється на сайті бундестагу.

Читайте також«Нафтогаз» хоче стягнути з «Газпрому» $3 мільярди до кінця 2020 року

«Бундестаг не приймає рішення. Засідання скасовується», — йдеться в повідомленні.

Відео дня

За закон проголосували 133 людини, але на його прийняття необхідно 355. Нова зустріч відбудеться 8 листопада, пише РБК.

Законопроект передбачає звільнення від вимог газової директиви для трубопроводів, побудованих до травня 2019 року. Виключення не буде поширюватися на російський газопровід «Північний потік-2», оскільки він був побудований раніше цього терміну.

На початку квітня Європарламент затвердив поправки в газову директиву. Згідно з ними, правила, що діють на території Євросоюзу будуть поширюватися на газопроводи країн, що не входять до ЄС, якщо вони проходять через територію держав — членів Євросоюзу. 23 травня поправки набули чинності.

Як повідомляв УНІАН, за інформацією європейських ЗМІ, німецька правляча коаліція розробила новий законопроект, який повинен захистити споруджуваний газопровід "Північний потік-2" від посилених правил оновленої газової директиви ЄС.

Газова директива ЄС, оновлена цього року, передбачає зобов'язання виділяти оператора газопроводу, незалежного від компанії, що поставляє йому газ. Зміни в директиву дозволили поширити її також на газопроводи з третіх країн, зокрема "Північний потік-2".

В результаті її впровадження "Газпром" більше не зможе володіти газопроводом і одночасно продавати газ, який надходить цією трубою. Російське законодавство дає "Газпрому" монополію на експорт природного газу за межі Росії.