Ілюстрація REUTERS

Запаси вугілля на складах українських теплоелектростанцій становлять 2,497 млн тонн, що на 35% більше, ніж в минулому році, і є рекордним показником з 2015 року, повідомив міністр енергетики та захисту навколишнього середовища Олексій Оржель у Facebook.

Читайте такожУкраїна цієї зими без транзиту не замерзне – міністр енергетики

«Цього року в нас не лише рекордні запаси газу в сховищах, а й рекордні записи вугілля (з 2015 року). Сьогодні ми вийшли на рівень запасу 2 496,8 тис. тонн вугілля, що на 35% більше минулого року. Це знак, що ми пройдемо зиму без особливих проблем», - написав міністр.

Відео дня

Він зазначив, що такої кількості вистачає в середньому на 1 місяць роботи вугільних станцій. За цей час можна законтрактувати і забезпечити нові поставки.

Довідка УНІАН. Україна через бойові дій на сході країни відчуває значний дефіцит вугілля, в першу чергу енергетичного (антрациту), видобуток якого сконцентровано в Донецькій і Луганській областях в районах, підконтрольних бойовикам. Енергокомпанії почали переводити блоки ТЕС, які раніше працювали на антрациті, на газові марки вугілля, що призвело до зростання споживання палива марки «Г». Видобуток не встигає зростати слідом за зростанням споживання газового вугілля, тому виник дефіцит і цього виду палива. Для вирішення цієї проблеми енергокомпанії укладали контракти на імпорт вугілля.