Ілюстрація REUTERS

Національна акціонерна компанія «Нафтогаз України» продовжила термін ухвалення рішення про відмову від гарантованої квартальної ціни на кілька днів - з 24 грудня до 30 грудня 2019 року.

Читайте такожГончарук заявив, що взимку ціна на газ в платіжках не зросте

Про це йдеться в повідомленні компанії.

Відео дня

Повідомляється, що споживачі, які хочуть відмовитися від гарантованої квартальної ціни, можуть звернутися до своїх регіональних збутових компаній, які запропонують алгоритм виходу з програми, зручний клієнтові.

Центри обслуговування клієнтів працюватимуть до 28 грудня, а в особистих кабінетах, не звертаючи уваги на святкові і вихідні дні, опція відмови буде доступна до 30 грудня.

У компанії нагадали, що з 1 січня 2020 року для споживачів, що мають право на придбання газу за пільговими умовами (ПСО), діятимуть дві цінові пропозиції на газ від «Нафтогазу»: квартальна та щомісячна. Квартальна оптова ціна, зафіксована на рівні 5500 грн за тис. куб. м (без урахування ПДВ, транспортних витрат і націнки газзбутів), діятиме автоматично для всіх захищених споживачів до кінця опалювального сезону.

Щомісячна оптова ціна для таких споживачів у січні 2020 року становитиме 5500 грн за тис. куб. м (без урахування ПДВ, націнки газзбутів і витрат на транспортування газу магістральними і розподільними трубопроводами).

Щомісячна ціна в наступних місяцях опалювального сезону може бути і вище гарантованої ціни, і нижче. До 30 грудня споживачі повинні вирішити, за якою ціною купуватимуть газ протягом опалювального сезону: фіксованої на весь квартал або щомісячної, яка коливатиметься відповідно до зовнішніх факторів. Для тих споживачів, які відмовляться від гарантованої квартальної ціни, повернутися назад в програму після 30 грудня можливості не буде.

Як повідомляв УНІАН, 27 листопада Кабінет міністрів України ухвалив рішення про запровадження гарантованої ціни на газ для населення. Це було зроблено з метою запобігти можливому тарифному стрибку в разі припинення транзиту російського газу через Україну з 1 січня 2020 року.