Ілюстрація REUTERS

Ціни на нафту знизилися більш ніж на 2% до багатомісячних мінімумів в понеділок, оскільки зростання кількості заражених новим коронавірусом в Китаї підсилило побоювання про попит на сировину.

Читайте такожСмертельний вірус з Уханя ти на світовий фондовий ринок: акції Китаю втратили 3%

Ф'ючерси на нафту марки Brent вранці знизилися на 2,17% до $59,37 за барель, раніше опустившись до $58,68 - мінімуму з кінця жовтня. Ф'ючерси на WTI опустилися на 2,33% до $52,93 за барель, раніше під час сесії досягнувши мінімуму з початку жовтня в $52,15, пише Рейтер.

Відео дня

Міністр енергетики Саудівської Аравії принц Абдулазіз бін Салман сказав у понеділок, що стежить за розвитком ситуації в Китаї, і додав, що впевнений, що поширення нового вірусу вдасться стримати.

Він додав, що королівство й інші члени Організації країн-експортерів нафти, поряд з виробниками, що входять до групи ОПЕК+, за необхідності можуть вжити заходів для стабілізації нафтового ринку.

На нафту зараз навряд чи знайдеться багато покупців, принаймні "до тих пір, поки не з'являться конкретні ознаки взяття під контроль... коронавірусу", сказав Джеффрі Хеллі, старший ринковий аналітик OANDA.