фото: УНІАН

Про це розповів голова правління НАК "Нафтогаз України" Андрій Коболєв в інтерв'ю 5 каналу, передає Українська правда.

"Стосовно конкретних цінових рівнів, дійсно, ціни зараз падають, я знов таки не можу назвати точну ціну, яка буде запропонована росіянами, тому що вона поки не запропонована, подивимося на це", - сказав він.

За словами Коболєва, українська сторона відкрито повідомила умови, на яких відновить придбання російського газу. Київ чекає, чи будуть його комерційні пропозиції сприйняті позитивним шляхом.

Відео дня

Читайте також"Нафтогаз" пропонує "Газпрому" обговорити вартість транзиту по Україні з урахуванням нових правил ціноутворення

"Повторюсь, це буде банально комерційне рішення для нас - купувати чи не купувати. Зараз це комерційний процес: домовимося - ок, не домовимося - будемо купувати газ в іншому місці", - зазначив голова правління НАК.

На його думку в 2015 році Україна пройшла певну "точку неповернення" і знизила залежність від російського газу:

"Газпром" більше не є монополістом на українському ринку, він більше не має того впливу, через який всі вважали, що ми були "на гачку", а ми справді раніше були "на гачку". Це змінилося", - зазначив Коболєв. Це сталося завдяки реформам у газовій сфері, вважає очільник "Нафтогазу".

Читайте такожЯценюк очікує вердикту Стокгольмського арбітражу за позовом проти "Газпрому" в 2016 році

Як повідомляв УНІАН, раніше міністр енергетики і вугільної промисловості України Володимир Демчишин заявив, що російський газовий монополіст компанія "Газпром" зможе продовжувати продавати свій газ Україні в 2016 році за умови зниження його вартості нижче ніж 200 доларів за тисячу кубічних метрів.