Фото УНІАН

Національний нафтогазовий холдинг "Нафтогаз України" прогнозує скорочення добового обсягу імпорту природного газу з Європи в червні 2017 року порівняно з обсягами в травні на 17% - до 24-25 мільйонів кубометрів на добу. Про це 24 травня під час презентації проекту стратегії розвитку холдингу повідомив головний комерційний директор холдингу Юрій Вітренко.

Читайте також"Нафтогаз" знизив ціни на газ для промисловості

"У червні імпорт буде на 5-6 мільйонів кубометрів на добу менший, ніж у травні – 24-25 мільйонів кубометрів на добу", - сказав він, додавши, що цей газ в основному буде купуватися за гроші самого "Нафтогазу" і частково – за кредитні кошти Світового банку.

Відео дня

Як повідомляв УНІАН, Україна наприкінці листопада 2015 року відмовилася від закупівлі природного газу у "Газпрому". В цілому за 2015 рік наша країна подвоїла імпорт природного газу з Європи в порівнянні з 2014 роком - до 10,3 мільярда кубометрів, при цьому скоротивши в 2,3 рази закупівлю вуглеводнів з Росії.

У 2016 році Україна імпортувала 11,1 мільярда кубометрів газу лише з ЄС, зокрема, зі Словаччини – 9,1 мільярда кубометрів, Угорщини – 1 мільярд кубометрів і Польщі – 1 мільярд кубометрів. У 2016 році "Нафтогаз" імпортував з європейського ринку 8,2 мільярда кубометрів газу, що на 11% менше, ніж у попередньому році.

У середині квітня Вітренко заявив, що "Нафтогаз" закупив газ з постачанням в травні у європейських постачальників за ціною, яка на 25-30 доларів за тисячу кубометрів нижче, ніж ціна за контрактом з російським газовим монополістом "Газпромом".