Ілюстрація REUTERS

Національний нафтогазовий холдинг "Нафтогаз України" розробив і запропонує нові, гнучкіші цінові пропозиції для продажу природного газу промисловим споживачам, що дозволить компанії в майбутньому посилити свої позиції в цьому сегменті ринку газу. Про це на сторінці у соцмережі Facebook повідомив глава правління "Нафтогазу" Андрій Коболєв.

Читайте такожЦіна газу: "Нафтогаз" і "Газпром" у найближчі дні почнуть переговори щодо вердикту Стокгольмського арбітражу

"З наступного місяця ми змінюємо тактику реалізації газу в сегменті промислових споживачів... протягом наступних двох тижнів запропонуємо новий, більш гнучкий цінової продукт", - написав він, додавши, що першим результатом таких змін стало зниження фіксованої ціни газу на лютий на 577 гривень за 1 тисячу кубометрів (на умовах передоплати, з урахуванням ПДВ).

Відео дня

Як повідомляв УНІАН, наприкінці листопада 2017 року прем'єр-міністр Володимир Гройсман розкритикував менеджмент "Нафтогазу" за те, що компанія займає малу (7%) частку на ринку газу промисловості. Глава уряду вважає, що це неприпустимо.

Сьогодні держхолдинг опублікував нові ціни на газ для промисловості, які будуть діяти в лютому цього року. Згідно з інформацією компанії, на 5,9% буде знижено мінімальні ціни (до 9195,6 гривні за тисячу кубометрів) і на 5,5% - максимальні (до 10141,2 гривні за тисячу кубометрів).