Українцям не загрожує відсутність газу у разі блекауту, запевнив експерт / фото REUTERS

У разі тотального блекауту в Україні людей забезпечать газом - видобувні компанії не припинять свою роботу.

Наша держава забезпечена природним газом у підземних газосховищах, і видобувні компанії продовжують видобувати його та закачувати там, де це можливо, навіть попри дуже складну ситуацію в сфері безпеки, розповів виконавчий директор Асоціації газовидобувних компаній України Артем Петренко в ефірі телемарафону "Суспільного".

Эксперт підкреслив, що у разі блекауту газ в нашій державі буде.

Відео дня

"Якщо немає електрики, зокрема, газ використовується і для транспортування газу. Тому в плані електрики - це негативно впливає на роботу енергетичного сектору. Але зазвичай енергетики швидко поновлюють енергопостачання. Та, зокрема, й видобувні компанії України активно використовують генератори, зокрема, дизель-генератори для того, щоб продовжувати видобувати природний газ", - поділився Петренко.

Масовані удари Росії по Україні - що треба знати

З початку жовтня російські загарбники здійснили сім масованих атак на українські об’єкти енергетичної інфраструктури. Вороги використали проти нашої держави ракети та дрони.

Остання ворожа атака була 23 листопада - окупанти запустили понад 70 крилатих ракет, 51 з них знищили. Крім того, було ліквідовано п'ять дронів.

Ворог уразив низку об’єктів енергетики, в країні був блекаут, виникли проблеми з тепло- та водопостачанням. Пізніше ситуацію в українській енергосистемі стабілізували.

Радник очільника Офісу президента Володимира Зеленського Михайло Подоляк попередив, що новий масований удар Україні загрожує тоді, коли в нашій державі температура знизиться до близько -10 градусів.

Вас також можуть зацікавити новини: