РФ може завдати удар по Україні, коли посиляться морози, попередили в ОП / фото flickr.com/bwjones

Російська Федерація трохи змінила тактику щодо завдання ударів по Україні.

Противник чекає, коли в нашій країні вночі температура буде опускатися до близько -10 градусів, щоб заморозити людей, розповів радник глави Офісу президента Володимира Зеленського Михайло Подоляк російській журналістці Юлії Латиніній.

За його словами, план РФ "абсолютно людожерський".

"Мені здається, що зараз тактика Росії трохи змінилася - вони чекають на збільшення морозів, глибини морозів, грубо кажучи, щоб температура вночі опускалася там до 8-10 градусів морозу, і ось в цей момент вони хочуть завдати найбільш чутливого удару по Україні", - сказав радник.

За словами Подоляка, грубо кажучи, противники "відкрито чекають можливості максимально жорстко заморозити, тому що основний удар в такому разі припадає... навіть не на енергетику як таку, а на... опалення...".

Масований обстріл України - що потрібно знати

Росія з початку жовтня сім разів масовано атакувала енергетичну інфраструктуру України ракетами і дронами.

Остання ворожа атака сталася 23 листопада - окупанти запустили понад 70 крилатих ракет, 51 з них ліквідували. Крім того, було знищено п'ять безпілотників.

Ракети поцілили в низку енергетичних об'єктів. Через ворожий удар люди у низці областей залишилися без електро-, тепло - та водопостачання. Пізніше ситуацію стабілізували.

У Генштабі Збройних сил України попередили, що нашій країні загрожує нова атака супротивника.

Вас також можуть зацікавити новини: