Палиця наполягає на перевірці газогонів / фото УНІАН, Олександр Вельможко

Газогони мають належати державі або місцевим громадам. Депутатська група "Партія "За майбутнє" вимагатиме термінового розгляду цього питання у Верховній Раді. Про це заявив лідер політичниї сили Ігор Палиця на своїй сторінці у Facebook.

"На початку Незалежності України спритні ділки приватизували облгази та досі безперешкодно заробляють надприбутки на простих людях. Але зараз, коли тарифи на газ б’ють світові рекорди, вони переходять усі межі", - прокоментував політик.

Палиця навів приклад компанії "Волиньгаз", яка в цьому опалювальному сезоні планує збільшити тарифи на розподіл природного газу для мешканців Луцька в 3 рази. "Обґрунтування — збільшення зарплати співробітників у 2 рази та компенсація збитків. При цьому чистий прибуток "Волиньгазу" за минулий рік перевищує 20,5 млн грн. А завдяки новому тарифу вони планують заробити на людях ще 519 млн грн!", - підкреслив нардеп.

Відео дня

Команда партії "За майбутнє" в Луцькій міській раді виступила проти підвищення тарифів. Крім того, мер і міські депутати одними з перших в Україні звернулися до центральної влади з вимогою не допустити зростання тарифу на розподіл природного газу та реприватизувати майно і обладнання.

"Наша депутатська група вимагатиме термінового розгляду цього питання у Верховній Раді!" - акцентував Ігор Палиця.

Зокрема, на всеукраїнському рівні політична сила пропонує провести перевірку приватизації облгазів, повернути незаконно приватизовані газові мережі, майно та обладнання в державну або комунальну власність, встановити економічно обґрунтовані тарифи.

"Якщо уряд не знає, як втримати ціни на газ, ми повинні використовувати ефективні рішення, які пропонують у регіонах", - резюмував народний депутат.