Прем'єр зазначив, що уряд залишається відданим реформі корпоративного управління / Ілюстрація REUTERS

Кабінет міністрів на сьогоднішньому засіданні продовжив повноваження чинної наглядової ради НАК "Нафтогаз України" ще на рік.

Про це прем'єр-міністр Денис Шмигаль написав на своїй сторінці у Facebook.

Читайте такожШмигаль назвав умову, за якої Кабмін працюватиме з нинішньою наглядовою радою "Нафтогазу"

Відео дня

"Сьогодні під час засідання Кабінету Міністрів були переобрані п'ять членів наглядової ради НАК "Нафтогаз України" строком до одного року", – зазначив він.

Прем'єр зазначив, що уряд залишається відданим подальшій реформі корпоративного управління за кращими світовими стандартами, де чітко визначені не тільки права та обов'язки, а й відповідальність за роботу.

Сьогодні на засіданні уряду прем'єр-міністр Денис Шмигаль запропонував продовжити співпрацю з чинною наглядовою радою Національної акціонерної компанії "Натфогаз України". Однак надалі буде проведено конкурс на посади членів наглядової ради та на посаду голови правління.

Своєю чергою, голова наглядової ради "Нафтогазу" Клер Споттісвуд заявила, що наглядова рада готова прийняти пропозицію уряду про продовження своїх повноважень ще на рік за умови збереження колишніх умов роботи.

Кадрові перестановки в "Нафтогазі"

  • 28 квітня Кабінет Міністрів припинив повноваження членів наглядової ради Національної акціонерної компанії "Нафтогаз України", а також голови правління Андрія Коболєва, і призначив замість нього на цю посаду Юрія Вітренка.
  • 30 квітня члени наглядової ради НАК зібралися на позачергове засідання. Всі члени ради "Нафтогазу", які були присутні на позачерговому засіданні, подали письмові заяви про дострокове припинення своїх повноважень.
  • 5 травня члени правління "Нафтогазу України" закликали уряд врегулювати ситуацію з наглядовою радою компанії, яка подала у відставку.
  • Прем'єр-міністр України Денис Шмигаль заявляв, що ротація в керівництві "Нафтогазу" відбулася відповідно до закону.
  • Прем'єр-міністр Денис Шмигаль заявив, що членам наглядової ради НАК "Нафтогаз України" надійшла пропозиція від уряду залишитися на рік. За цей час буде проведено прозорий і публічний відбір кандидатів до наглядової ради, а вже після цього - конкурс на нового голову компанії.
  • 12 травня 2021 року "Велика сімка" висловилася з приводу ситуації з "Нафтогазом".