Енергетики планують відремонтувати 11 водогрійних котлів на ТЕЦ-5 та ТЕЦ-6

У ході підготовки до опалювального сезону 2020/2021 на київських теплоелектроцентралях (ТЕЦ) розпочалися ремонти основного обладнання, націлені на підвищення надійності та ефективності теплогенерації під час опалювального сезону.

Читайте такожУ Києві комунальники закликали городян заплатити за послуги (відео)

Енергетики планують відремонтувати 11 водогрійних котлів на ТЕЦ-5 та ТЕЦ-6. Теплоелектроцентралі забезпечують теплом та гарячою водою близько 60% киян — понад 650 тис. домогосподарств восьми адміністративних районів столиці (Дарницькому, Солом’янському, Печерському, Голосіївському, Деснянському, Оболонському, Подільському та частині Шевченківського). Також ТЕЦ виробляють електроенергію для Об’єднаної енергосистеми України.

Відео дня

«Наразі на ТЕЦ-6 ми вже відремонтували два водогрійні котли, ще один — в ремонті. На ТЕЦ-5 роботи ведуться на одному водогрійному котлі. До кінця міжопалювального сезону буде проведено ремонт 11 водогрійних котлів на обох ТЕЦ, що дозволить нам підготувати обладнання до навантажень в ході опалювального сезону та підвищити надійність системи теплогенерації ТЕЦ в цілому», — зазначив Олександр Шевченко, директор структурного підрозділу «Київські ТЕЦ» КП Київтеплоенерго.

Довідка

Потужності київських ТЕЦ-5 і ТЕЦ-6 забезпечують опаленням та гарячою водою більше ніж 60 % мешканців 8 районів столиці.

В опалювальному сезоні 2019/2020 київські ТЕЦ виробили 3,9 млн Гкал теплоенергії. За одну годину котел підігріває понад 4 тис. м³ мережевої води для забезпечення киян теплом і гарячою водою. Сумарно на 11 котлах — це майже 45 тис. кубометрів (для порівняння — це 670 залізничних цистерн).

Кожен водогрійний котел має навантаження до 180 Гкал/год із максимальною температурою мережевої води у 150 °С.