Ілюстрація REUTERS

Група "Метінвест" за підсумками 2020 року увійшла до ТОП-10 виробників залізорудної сировини у світі та забезпечила 5% від сукупного валового внутрішнього продукту України.

Про це йдеться в матеріалі GMK Center.

"Сукупний внесок групи до ВВП України у 2020 році склав 5.0%. Безпосередньо підприємства "Метінвест" створили 103 млрд грн валового внутрішнього продукту (2,46%). Базовий характер діяльності групи підкреслює той факт, що підприємства "Метінвесту" є великими замовниками продукції машинобудування, послуг транспорту, споживання електроенергії. Це дозволяє забезпечити ще ₴107 млрд ВВП (2,54%) в інших галузях", - йдеться у повідомленні.

Відео дня

Також відзначається, що група є одним з найбільших виробників залізорудної сировини у світі, а за підсумками 2020 року увійшла до ТОП-10 виробників.

"В наступному група фокусується не на обсягах, а на якості, виробляючи продукцію з більшим вмістом заліза", - йдеться у повідомленні.

Крім цього, за підсумками 2020 року "Метінвест" входить до ТОП-45 виробників сталі у світі.

"Конфлікт на Донбасі завдав удару бізнесу групи в 2014-2017 роках, оскільки Донецька область була і є місцем розташування основних виробничих активів. Після втрати контролю над підприємствами в ОРДЛО, Група щорічно нарощує обсяги виробництва сталі. В 2020 році обсяги виробництва сталі зросли найбільшими темпами з 2011 року – на 9,2%", - додали в "Метінвесті".

Також відзначається, що у серпні цього року група придбала цілісний майновий комплекс Дніпровського металургійного комбінату, що дозволить підвищити обсяг виробництва сталі до близько 13 млн тон на рік.