Конфлікт на базі нафтопродуктів не вщухає з п'ятниці / скріншот

На Київщині спалахнув конфлікт навколо бази нафтопродуктів у Переяславську, яку заарештували за ухвалою суду минулого тижня.

Вчора, 5 жовтня, туди намагалися потрапити з перевіркою представники ДСНС, але їх не пустили, йдеться в сюжеті ТСН.

Конфлікт на базі нафтопродуктів не вщухає з п'ятниці, коли туди намагався потрапити судовий виконавець.

"Ухвалою суду передбачено арешт рухомого та нерухомого майна, яке належить групі компаній "БРСМ-Нафта", - стверджує юрист ГО "Фонд ліквідації наслідків Васильківської трагедії" Юрій Костюк.

Загалом конфлікт триває вже кілька років і розпочався з іншої бази під Васильковом, яка вибухнула в 2015 році. Саме після тієї пожежі кілька тисяч людей подали до суду проти власника згорілої нафтобази. Два роки тому Деснянський районний суд виніс рішення про арешт майна компанії "БРСМ-Нафта" для забезпечення позову постраждалих. Цим майном і виступила база в Переяславську.

Утім, в компанії, яка володіє цією нафтобазою, присутність судового виконавця, як і арешт, називають несанкціонованим захопленням.

"У супроводі працівників поліції зайшли на нафтобазу, увірвалися, зламали ворота і звідти вигнали працівників цієї нафтобази", - стверджує директор департаменту маркетингу "БРСМ-Нафта" Олександр Мельничук.

Натомість, представники Фонду стверджують, що охоронну фірму найняли для збереження майна і вони перебувають там законно. Також у фонді нагадують, що з часу винесення ухвали жодної компенсації постраждалим компанія "БРСМ" не платила. А тим часом, майно бази нібито переоформлюється на інші компанії, щоб постраждалі залишилися ні з чим.

Також є підозра, що на цій нафтобазі існують істотні порушення безпеки. Однак, для перевірки представників ДСНС на територію не пустили, застосувавши вогнегасники. Окрім цього, невідомі напали на представників Фонду, обливши їх зеленкою і забризкавши сльозогінним газом.

Нагадаємо, раніше у Фонді ліквідації наслідків Васильківської трагедії повідомили, що нафтобазу та газобазу БРСМ-Нафта у с. Переяславське заарештовано. Однак, у порушення судової ухвали про арешт усього рухомого та нерухомого майна, дана нафтобаза постійно передається нібито в оренду різним суб‘єктам господарювання задля уникнення перевірок контролюючих органів.

"Васильківська трагедія" - це масштабна техногенна катастрофа, викликана вибухом і подальшим займанням нафтопродуктів на нафтобазі БРСМ біля села Крячки Васильківського району Київської області, яка почалася 8 червня 2015 і тривала 8 днів. Під час пожежі загинуло 6 осіб, 14 травмовано, тисячі визнані постраждалими. Це найбільша катастрофа на території України після аварії на Чорнобильській АЕС. Постраждалі об’єднались у ГО "Фонд подолання наслідків Васильківської трагедії" задля відстоювання права на компенсацію у суді. Представники БРСМ-Нафти звинуватили Фонду у "рейдерстві", на що члени організації записали відео-звернення "Я –Рейдер…?"

Своєю чергою Фонд також неодноразово заявляв про тиск зі сторони БРСМ-Нафта у вигляді погроз, залякувань, нападів тітушок, незаконні спроби ліквідації Державної реєстрації організації та розміщення у ЗМІ неправдивої інформації.