Споживачі газу можуть подати заявку на підключення в 72 відділеннях "Нової пошти" в Полтавській області / Ілюстрація REUTERS

Газопостачальна компанія "Нафтогаз України" спільно з компанією "НоваПей", що входить до групи компаній" Нова пошта", запустили пілотний проект зі зміни постачальника газу.

Про це повідомила прес-служба компанії.

Читайте також"Нафтогаз" підготував трирічний контракт на постачання газу для теплокомуненерго: якою буде ціна

Відео дня

Повідомляється, що тепер побутові споживачі газу можуть подати заявку на підключення до газопостачання від ДК "Нафтогаз України" в 72 відділеннях "Нової пошти" в Полтавській області.

Протягом червня та липня компанії планують масштабувати співпрацю у всіх областях України та залучити понад 1800 відділень "Нової Пошти" у віддалених селах, селищах та районних центрах для прийому заявок від клієнтів на перехід до ДК "Нафтогаз України".

Щоб подати заявку, клієнту потрібно відвідати одне з відділень "Нової пошти" зі своїм EIC-кодом (16-значним персональним газовим номером квартири або будинку клієнта), а також з необхідним пакетом оригіналів документів. А саме: паспорт; іпн; документ про право власності на житло; згода співвласника, якщо право власності оформлено на кількох співвласників житла.

Відзначається, що після обробки заявки клієнт протягом 3-5 робочих днів отримає інформацію від ДК "Нафтогаз України" про успішний перехід і подальші інструкції на свою електронну адресу.

У компанії нагадали, що перехід до нового постачальника відбувається автоматично. Повідомляти в попередню газову компанію про підключення до нового постачальника не потрібно. Коли перехід буде завершено, клієнт отримуватиме платіжки за спожитий газ вже від нового постачальника. Міняти труби в разі зміни постачальника не потрібно: газ буде доставлятися тієї ж трубою і з використанням того ж обладнання. Газопостачання під час або після зміни компанії у клієнта не припиняється.

Довідка УНІАН. НАК "Нафтогаз України" - найбільша державна вертикально інтегрована нафтогазова компанія України, підприємства якої видобувають близько 90% газу і нафти в країні. НАК займається розробкою родовищ, видобутком нафти та газу, транспортуванням нафти, а також реалізацією нафтопродуктів через мережу АЗС.

Компанія "Нова пошта" заснована у 2001 році як оператор експрес-доставки документів, посилок і вантажів в будь-яку точку України. Компанія має понад 8 тис. відділень по всій Україні.