Експерт пояснив, як заощадити на опаленні взимку / фото ua.depositphotos.com

В Україну прийшла зима, а з нею і опалювальний сезон. Платіжки за комунальні послуги не радують, але є спосіб трохи заощадити і не відмовлятися від тепла в будинку.

На думку експерта з опалення Енді Керра, ідеальна температура в будинку становить від 18 до 20 градусів.

"Взимку може виникнути бажання підвищити температуру на термостаті. Але експерименти з різними температурами можуть як знизити рахунки за електроенергію, так і потенційно сприяти поліпшенню нічного сну", - цитує експерта видання Express.

Відео дня

У зв'язку з цим рекомендується вдень виставляти одну температуру на термостаті, а на ніч її змінювати. Таке рішення дозволить знизити споживання енергії.

Крім того, ефективніше налаштувати котел так, щоб він запускався лише, коли необхідна гаряча вода або опалення. При цьому на термостаті краще встановлювати температуру, яка необхідна в будинку. Річ у тім, що постійне спалювання палива призведе до втрат енергії.

Також експерт рекомендує тримати термостат на мінімальній позначці в 10 градусів, щоб не замерзали труби.

Опалювальний сезон-2022 - що відомо

Українців попереджали, що через війну і постійні атаки росіян опалювальний сезон буде дуже важким. Для проходження зимового періоду в Україні накопичили вугілля і газ для опалення, а також альтернативні види опалення, як деревина.

7 жовтня Кабмін зменшив на 10% обсяг споживання газу муніципалітетами. Крім того, в Україні введуть режим економії як в Європі. При цьому прем'єр-міністр України Денис Шмигаль заявив, що мінімально допустима температура в будинках українців складе 16 градусів, а середня – 18 градусів.

Вас також можуть зацікавити новини: