"Постачальник останньої надії" почав обслуговувати населення / фото УНІАН

"Постачальник останньої надії" з 1 жовтня почав обслуговувати споживачів на ринку газу.

Читайте також"Нафтогаз" вирішив не підвищувати ціну на газ для населення

Про це написавши на своїй сторінці у Facebook член Національної комісії, що здійснює регулювання у сфері енергетики та житлово-комунальних послуг (НКРЕКП) Оксана Кривенко.

Відео дня

"З сьогоднішнього дня постачальник" останньої надії " на ринку природного газу почав обслуговування побутових споживачів. За оперативною інформацією, з 1 жовтня 2020 року постачальник "останньої надії" забезпечує газом понад 410 тисяч побутових споживачів", - зазначила вона.

Споживачі газу "постачальника останньої надії"

Кривенко уточнила, що це стосується споживачів газу, які вже перейшли від "Донецькоблгазу" (404 549 споживачів), "Газпостачсервісу" (2 316 споживачів), "Мелітопольгазу" (1 388 споживачів), держпідприємства "Монтажник" (3 157 споживачів) та "Львівгазу" (1 споживач).

За її словами, причинами переходу зазначених клієнтів стала відсутність підтвердженої номінації на точку виходу до газорозподільної системи від попередніх постачальників.

"Головною метою діяльності постачальника "останньої надії" є забезпечення безперервності поставок природного газу тим споживачам, які в силу об'єктивних обставин залишилися без Постачальника, особливо під час опалювального періоду, надання споживачам часу для пошуку нового постачальника природного газу і нівелювання дій недобросовісних постачальників стосовно споживачів природного газу", - зазначила Кривенко.

Що цьому передувало

  • З 1 серпня в Україні відкрився ринок природного газу для побутових споживачів, які отримали можливість самостійно обирати собі постачальника газу. Також завершився термін дії публічних спеціальних зобов'язань (ПСО) держкомпанії НАК "Нафтогаз України" для населення, але теплокомуненерго продовжать отримувати газ за регульованою "Нафтогазом" ціною.
  • 10 липня конкурсна комісія при Міністерстві енергетики обрала "Газопостачальну компанію" Нафтогаз України "постачальником газу останньої надії" в рамках відкриття конкурентного ринку газу для населення з 1 серпня.
  • "Постачальник останньої надії" - компанія, яка зобов'язана протягом 60 днів постачати газ споживачеві, якщо він залишиться без постачальника.
  • У вересні для побутових споживачів ціни на блакитне паливо коливалися від 4,4 до 7 гривень за кубометр.
  • У жовтні газопостачальні компанії в рамках конкурентного ринку природного газу запропонували населенню в жовтні купувати газ за ціною від 4,7 до 6,8 гривні за кубометр.