Ймовірно, бензин поки дешевшати не буде - прогноз / фото УНІАН

Ціни на пальнео в Україні не знизяться попри недавнє рішення Кабміну передати "Нафтогазу"мережу з понад 170 заправок компанії Glusco, пов'язаної з кумом Путіна Медведчуком.

За словами заступника директора НТЦ "Психея" Геннадія Рябцева, ніякої державної мережі АЗС на базі Glusco створено не буде.

"Група "Нафтогаз" - комерційна компанія, єдина мета якої за статутом - отримання прибутку для акціонера. Якщо якимось дивним чином керівництво Glusco погодиться без суду передати корпоративні права або управління ними "Нафтогазу", то просто на ринку з'явиться ще один учасник", - розповів він виданню "Фокус".

Відео дня

Експерт також висловив переконання, що ніхто не буде встановлювати низькі ціни або забезпечувати стабілізацію паливного ринку.

"Поки не буде зміни в статуті "Нафтогазу", не буде створена наглядова рада, що буде реалізовувати інтереси держави, поки не будуть умови контрактів з топ-менеджментом дотримуватися, а менеджмент - нести відповідальність за свої рішення, до тих пір ні про яку державну мережу мови бути не може", - упевнений Геннадій Рябцев.

Раніше повідомлялося, що в Україні відбувається юридичний процес передачі НАК "Нафтогаз України" автозаправних станцій з російських активів для створення національної мережі АЗС.

Дефіцит палива в Україні

Як повідомляв УНІАН, в Україні в останній тиждень квітня почався дефіцит палива на АЗС. З метою вирішити питання його дефіциту 29 квітня уряд підвищив граничні ціни на бензин і дизельне паливо на 40-43%.

17 травня уряд призупинив цінове регулювання на ринку палива. За оцінками Кабміну, після цього рішення очікувані граничні ціни на дизельне паливо будуть не вище 58 грн за літр, а на бензин – не вище 52 грн за літр.

Держпродспоживслужба почала перевірки АЗС через завищені ціни на пальне.