В Асоціації не очікують, що ринок електроенергії буде відкритий раніше весни наступного року / фото УНІАН

Відкриття роздрібного ринку електроенергії сприятиме тому, що споживачі, особливо побутові, отримають більш цікаві та вигідні пропозиції від постачальників. 

Про це заявив голова правління «Асоціації постачальників енергоресурсів» Артем Компан під час онлайн-дискусії «Energy Inside – Ринок газу: вибір є».

«У споживача з'явиться можливість порівнювати енергоресурси в одиницях енергії і обирати що йому вигідніше: газ чи електрика. За споживача будуть конкурувати ще більше постачальників, які пропонуватимуть йому кращі та вигідніші пакетні рішення», — сказав Компан.

Голова Асоціації наголосив, що можливість постачати відразу і газ, і електрику є дуже перспективною, але цестане можливим тільки після того, як роздрібний ринок електроенергії, так як і ринок газу, стане повністю ринковим.

«За даними Асоціації, понад третина споживачів хотіли б отримувати електрику і газ від одного постачальника. Споживач повинен мати сервіс, який дозволить йомуотримувати газ і електроенергію у одному пакеті. Це допоможе клієнту порівнювати, що є для нього більш вигіднішим. Це створить конкуренцію між двома видами енергоресурсів – між газом і електроенергією. І 37% споживачів вже цього хочуть», — додав голова Асоціації.

В Асоціації не очікують, що ринок електроенергії буде відкритий раніше весни наступного року.

Окрім того, Артем Компан вважає, що потрібно вже зараз почати займатися підготовкою до відкриття ринку електроенергії, зважаючи на проблеми, які виникли при відкритті ринку газу, зокрема часткова відсутність первинного і вторинного законодавства.

«Ми в Асоціації не раз заявляли, що потрібно паралельно відкривати ринок газу та електроенергії. Виходячи із тих труднощів та проблем, з якими ми стикнулися під час відкриття ринку газу, ми маємо намір взяти активну участь у підготовці до відкриття ринку електроенергії аби запобігти аналогічним проблемам», — наголосив Артем Компан.

Нагадаємо, що з 1 серпня в Україні запрацював відкритий ринок газу для населення, в якому споживач самостійно може обирати постачальника залежно від ціни та сервісу.