Програму "теплих кредитів" вирішили продовжити ще на рік / фото УНІАН

Кабінет міністрів продовжив програму "теплих" кредитів ще на рік, виділивши на її реалізацію 150 мільйонів гривень у держбюджеті на 2021 рік.

Читайте такожПрезидент ставити амбітні цілі з утеплення житла на 2020 рік-Оржель

Про це повідомляти прес-служба Міністерства енергетики.

Відео дня

Таким чином, на наступний рік програма спрямована на надання кредитів для жителів індивідуальних будинків і передбачає фінансування на суму 150 мільйонів гривень.

Крім того, громадяни отримають можливість залучати "теплі кредити" на придбання електроакумулюючих систем (систем накопичення енергії), обладнання для підзарядки електротранспорту та інтелектуальних лічильників електроенергії.

За інформацією міністерства, що фінансування програми 2021 року підтримали народні депутати з профільного Комітету Верховної Ради.

Що цьому передувало

Довідка УНІАН.

  • Механізм фінансування "теплих кредитів" передбачає відшкодування 20% суми кредиту (але не більше 12 тисяч гривень) для громадян при заміні газових котлів, 35% суми кредиту (але не більше 14 тисяч гривень) на енергоефективне обладнання та матеріали для фізичних осіб, 40% тіла кредиту (але не більше 14 тисяч гривень у розрахунку на одну квартиру) на енергоефективне обладнання та матеріали для ОСББ та житлово-будівельних кооперативів.
  • При цьому громадянам, які отримують субсидію, компенсується 70% суми кредиту.