Лев Підлісецький / фото politica.com.ua

Міністр фінансів Сергій Марченко звільнив Лева Підлісецького з Наглядової ради НЕК «Укренерго» після широкого розголосу інформації про потенційні тривалі корупційні правопорушення.

Про це свідчить наказ МФ від 21.07.2020 року N441, пишуть "Українські новини".

Читайте такожМінфін призначив трьох членів спостережної ради "Укренерго"

Лева Підлісецького звільнили з Укренерго через лобіювання бізнес-інтересів, яке розкрилося тижнем раніше, пишуть ЗМІ. Це один з небагатьох випадків швидкої реакції влади на корупційні скандали, зазначили журналісти. За інформацією ЗМІ, це питання обговорювалося на рівні прем'єр-міністра Дениса Шмигаля одразу після публікації аудіозаписів, на яких екс-депутат від «Самопомочі» Лев Підлісецький коментує діяльність будівельної компанії «Південьзахіделектромережбуд» та з його слів стає очевидним, що він здійснював і здійснює повний контроль над її діяльністю і зацікавлений у її фінансових результатах. У розмові згадуються контракти для НЕК «Укренерго» на суми менше 100 млн грн і контракти на будівництво об'єктів для виробництва електроенергії з відновлюваних джерел.

"Звільнення Підлісецького з наглядової ради Укренерго можна вважати непрямим підтвердженням достовірності опублікованих записів. Водночас, інформація про можливі офіційні звинувачення у корупції на адресу Підлісецького поки відсутня", - зазначають журналісти.

Нагадаємо, тиждень тому Youtube-канал «Новини» та низка телеграм-каналів оприлюднили аудіозапис розмови Лева Підлісецького з будівництва ліній електропередач і кризи з будівництвом об'єктів «зеленої енергетики». У дефіциті замовлень для своєї фірми Підлісецький звинуватив чинного голову комітету ПЕК ВРУ Андрія Геруса.

У коментарях до однієї з профільних груп у ФБ він заперечує звинувачення в корупції, але підтвердив автентичність записів.

«Настав корупції на хвіст, й сфабрикували звинувачення без розслідувань та пояснень звільнили. Наступного тижня вийду публічно з поясненнями та реакцією», - написав він.

Лев Підлісецький - народний депутат VIII скликання від «Об'єднання Самопоміч», голова підкомітету Комітету ВР України з питань паливно-енергетичного комплексу, співавтор законів про ринок електроенергії та про принципи підтримки виробників електроенергії з відновлюваних джерел, радник міського голови Львова Андрія Садового.