До 1 вересня ліцензії на геоінформаційному порталі будуть у відкритому доступі, сказав Данілов / фото УНІАН

Вперше в історії України державі добровільно повернули дві ліцензії на видобуток нафти та газу.

Про це на брифінгу після сьогоднішнього засідання РНБО заявив його секретар Олексій Данілов.

«Вперше за всі роки незалежності відбулася подія, яка, ми сподіваємося, матиме прецедентні масштаби. Розуміючи всю важливість реалізації політичної лінії президента Володимира Зеленського про наведення ладу в сфері надрокористування і проявляючи соціальну відповідальність, державі були добровільно повернуті дві ліцензії на видобування природного газу і нафти», - сказав він.

Данілов уточнив, що йдеться про компанії "Гео Альянс" (родовища «Таранушинське» Харківська область і «Південно-Орільське» Дніпропетровська область).

Читайте також"Нафтогаз" введе новий сезонний тарифний план для населення

«Хоча засновники цієї компанії перебувають на відомих нам островах, держава вітає такі ініціативи українських кіпріотів», - зазначив Данілов.

За його словами, крім того, було анульовано ліцензії недобросовісних видобувачів - 4 ліцензії з виплавки титану, 3 ліцензії на видобування вуглеводнів і 3 ліцензії рудних, в тому числі й цінних.

«Як і обіцяв, Володимир Зеленський наводить лад у сфері надрокористування. І ми домовилися, що до 1 вересня всі ліцензії, які будуть на геоінформаційному порталі, ви всі їх будете бачити. У нас більш як 3 тисячі ліцензій, і суспільство буде все знати про те, хто володіє і як використовуються ці ліцензії», - додав секретар РНБО.

Як повідомляв УНІАН, Державна служба геології та надр України анулювала спеціальні дозволи на користування надрами 19 компаніям, які займаються розробкою нафтогазових площ.

Зокрема, рішення поширюється на компанії «Гео Коннект», «ЕджейнМакро», «Глобал Гео Інвест», «Транс Сет Гео», «Еко Газ Альянс», «Епівал Енерджі», «ГеоПост», «Юнол Ойл», «Профі нафта», «ГеоТаргент», «Надра Прайд», «Бест Гео Тех», «Гео Стенс», «Надра Вест Груп», «Гео Форс Ойл», «Бест Ойл Компані», «Надрапростір», «Гео Вертикаль», «Інфо Гео Тренд».

Вас також можуть зацікавити новини