Відповідальними призначені "Оператор ГТС України", Міненергетики, Мінекономіки, а також НАК "Нафтогаз України" і "Укртрансгаз" / Ілюстрація REUTERS

Кабінет Міністрів України доручив забезпечити на 15 жовтня наявність запасів природного газу у підземних сховищах країни в обсязі не менше 17 млрд куб. м.

Відповідне рішення було прийнято на засіданні 9 червня, про що свідчать дані на урядовому порталі.

Читайте такожГазовики та нафтовики об'єднують зусилля для збільшення видобутку газу

Відео дня

Згідно з розпорядженням, відповідальними за накопичення запасів призначені "Оператор ГТС України", Міністерство енергетики та Міністерство економіки, а також НАК "Нафтогаз України" і "Укртрансгаз" – за згодою.

Держрегулювання цін

C 20 травня уряд більше не регулює ціни на газ для теплокомуненерго, оскільки ціни диктуватиме конкурентний ринок блакитного палива.

Прем'єр-міністр Денис Шмигаль сказав, що тепер всі теплокомуненерго, більшість з яких належать місцевій владі, будуть укладати контракти з газопостачальними компаніями самостійно. Крім того, прем'єр доручив членам Кабінету міністрів розробити законопроект про погашення боргів, які утворилися у теплокомуненерго.

Підготовка до опалювального сезону

9 червня прем'єр-міністр Денис Шмигаль на засіданні повідомив, що Україна в процесі підготовки до опалювального сезону накопичила 16 млрд кубометрів газу в підземних сховищах, а також 1,4 млн тонн вугілля.

Україна 1 травня завершила сезон відбору газу з підземних сховищ із запасами на рівні 15,1 млрд кубометрів.