Грантове фінансування від фонду дозволить місту встановити індивідуальні теплові пункти / фото УНІАН Володимир Гонтар

Європейський інвестиційний банк (ЄІБ) надасть Кривому Розі кредит на 31,6 млн євро на реконструкцію системи теплопостачання, йдеться в повідомленні банку.

Згідно з повідомленням, місто також отримає грант у розмірі 6,4 млн євро від Фонду Східноєвропейського партнерства з енергоефективності та екології (E5P).

Читайте також«Укртрансгаз» не може використати кредит від європейських банків і просити зменшити суму позики у два рази

Відео дня

Повідомляється, що грантове фінансування дозволить місту встановити індивідуальні теплові пункти, ввести сучасну систему моніторингу та контролю в 376 громадських будівлях, серед яких - школи, дитячі садки та лікарні. Це допоможе підвищити ефективність розподілу і виробництва теплової енергії, скоротити викиди CO2 і досягти економії енергії.

Європейський інвестиційний банк

Європейський інвестиційний банк - кредитна установа Європейського Союзу для фінансування у формі довгострокових кредитів і єдиний банк, що належить і представляє інтереси держав-членів ЄС.

Банк є найбільшим у світі міжнародним позичальником і кредитором за обсягами, надає фінансування та експертизу для надійних і стабільних інвестиційних проектів, що сприяють досягненню цілей політики ЄС.

Опалювальний сезон в Україні

Станом на 16 жовтня 2020 року в деяких містах України вже розпочали запуск опалення.