"Нафтогаз" щодня зазнає близько 800 кібератак / REUTERS

Голова правління Національної акціонерної компанії "Нафтогаз України" Андрій Коболєв заявив, що компанія щодня зазнає близько 800 атак в кіберпросторі, з якими їй поки вдається справлятися.

Читайте такожВ РНБО після вчорашніх хакерських атак почали розробляти Стратегію кібербезпеки України

Як передає кореспондент УНІАН, про це він повідомив на онлайн-конференції онлайн-конференції "Цифрова трансформація держави: перспективи та ризики кібербезпеки".

Відео дня

"Нафтогаз" є об'єктом 800 атак у кіберпросторі щодня. Поки що нам вдавалося ефективно з ними справлятися", - сказав він.

Коболєв підкреслив, що участь компанії у створеному в Україні глобальному центрі взаємодії в кіберпросторі дозволяє компанії краще розуміти кіберситуацію в Україні та світі.

Також Коболєв закликав держоргани та держпідприємства приєднуватися до роботи цього центру, щоб вибудувати інтегровану систему кібербезпеки країни.

Захист даних у "Нафтогазі"

За його словами, сьогодні "Нафтогаз України" приділяє особливу увагу захисту персональних даних.

"Дуже важливим для компанії є новий напрямок нашого бізнесу - роздрібний продаж газу. Це означає, що ми, як компанія, матимемо доступ й зберігатимемо великий масив персональних даних споживачів газу в Україні, щонайменше, а в майбутньому, можливо, і за кордоном. Захист цих даних є критично важливим", - сказав він.

Що цьому передувало