Ілюстрація / REUTERS

Україна, Чорногорія, Албанія і Норвегія приєдналися до рішення Ради Європейського Союзу від 21 грудня 2018 року про продовження економічних санкцій, пов'язаних з банківським, фінансовим та енергетичним секторами Росії, до 31 липня 2019 року.

Про це йдеться у заяві високого представника Європейського Союзу з питань зовнішньої політики та політики безпеки Федеріки Могеріні, розміщеній на сайті Ради ЄС.

21 грудня Рада ЄС ухвалила рішення продовжити обмежувальні заходи на наступні шість місяців - до 31 липня 2019 року.

Відео дня

"Країни-кандидати Чорногорія і Албанія, країна Європейської асоціації вільної торгівлі Норвегія, яка є членом європейської економічної зони, а також Україна приєдналися до цієї заяви" - йдеться в документі.

Читайте такожУряд пропонує РНБО застосувати низку санкцій до юридичних і фізичних осіб РФ та країн Європи

Зазначені країни мають здійснити кроки, щоб їхня національна політика відповідала рішенню Ради ЄС щодо санкцій. В ЄС взяли до відома зобов'язання цих країн та привітали їхнє рішення.

Як повідомляв УНІАН, у 2014 року ЄС запровадив проти РФ економічні санкції, спрямовані на конкретні сектори економіки. У березні 2015 року лідери ЄС вирішили пов’язати ці санкції до виконання Мінських домовленостей. Після цього ЄС неодноразово продовжував чинність цих санкцій на півроку.

Термін дії цих санкцій мав сплинути 31 січня 2019 року, але у грудні 2018 року вони були продовжені до 31 липня 2019 року. Санкції продовжено на півроку у зв'язку з відсутністю прогресу у виконанні Росією Мінських угод.