Перелік видів контролю в пунктах пропуску через держкордон скоротили / фото УНІАН

Кабінет міністрів України з метою оптимізації здійснення контрольних процедур при переміщенні товарів через митний кордон України скоротив перелік видів контролю в пунктах пропуску через держкордон.

Читайте такожМитниці за рік виявили порушень на 3,4 мільярда гривень

Як повідомили в прес-службі Міністерства фінансів України, уряд вніс ці зміни з метою реалізації положень закону України № 2530 «Про внесення змін до Митного кодексу України та деяких інших законів України щодо впровадження механізму «єдиного вікна» і оптимізації здійснення контрольних процедур при переміщенні товарів через митний кордон України».

Відео дня

Зокрема, уряд виключив такі види контролю, здійснювані в пунктах пропуску через держкордон: санітарно-карантинний, екологічний, радіологічний, а також контроль за переміщенням культурних цінностей через державний кордон.

«Внесені зміни дозволять привести норми Положення про пункти пропуску через державний кордон та пункти контролю у відповідність до Митного кодексу України. Це одна з чотирьох постанов Кабінету Міністрів, які були внесенні Мінфіном на розгляд Уряду для приведення у відповідність положень актів Уряду у відповідність до Закону №2530. Очікуємо на прийняття решти», - підкреслили в прес-службі.

Як повідомляв УНІАН, у червні 2018 року Верховна Рада ухвалила закон про електронізацію процедур митного оформлення за допомогою механізму «єдиного вікна», а також про оптимізацію і спрощення митних процедур.

Зокрема, закон регламентує функціонування єдиного сайту з електронними документами для контролюючих органів, скасовує необхідність подачі паперових скан-копій документів, а також вводить обмеження часу для проведення контролю митними органами.

За даними Фіскальної служби, до загального фонду держбюджету у 2018 році 338,8 млрд грн надійшло митних платежів, що майже на 11,5% перевищує показник 2017 року.