Полторак підписав наказ про збільшення доплат військовим / фото УНІАН

Міністр оборони Степан Полторак підписав указ про збільшення з 1 квітня доплат військовим, що перебувають у зоні проведення операції Об'єднаних сил.

Про це він повідомив на своїй сторінці у Facebook.

Читайте такожСкільки заробляють українці: свіжі цифри від Держстату

Відео дня

Згідно з наказом, військовослужбовці, які знаходяться на першій лінії зіткнення, отримуватимуть доплату у 2 тисячі гривень, на другій лінії - 1 тисячу гривень.

"Виплати будуть відбуватися з першого квітня 2019 року. Військовослужбовці, які знаходяться на першій лінії зіткнення, будуть отримувати доплату +2000 гривень, і загальна сума буде складати 12000; на другій лінії зіткнення +1 000 гривень; - і загальна сума буде дорівнювати 5 500. Окрім цього, буде підвищено грошове забезпечення військовослужбовцям ВМС ЗС України, які виконують бойові завдання та знаходяться у акваторії Азовського моря: вони отримуватимуть доплату 5500 гривень, а під час виходу на бойові чергування - 12 тисяч гривень", - повідомив міністр оборони.

Зазначимо, що підвищення доплат станеться одразу після проведення першого туру президентських виборів, який відбудеться 31 березня.

Як повідомляв УНІАН, у цьому році в Міністерстві оборони збільшили розмір грошового забезпечення військових ЗСУ від 3,9 тисяч гривень до 5,4 тисяч гривень на місяць порівняно з минулим роком.