Ілюстрація REUTERS

Нацбанк змінить вимоги оформлення реквізитів розрахункових документів у зв'язку із запровадженням в Україні міжнародного номера банківського рахунку IBAN.

Читайте такожВ Україні спростили реєстрацію касових апаратів

Про це повідомляє ТСН.ua.

Відео дня

Наразі відповідні зміни винесені на громадський розгляд. Вони набудуть чинності з листопада нинішнього року - тоді  у реквізитах зникне рядок "Код банку".

Завдяки цій зміні нормативні акти Нацбанку відповідатимуть  міжнародним стандартам у банківській сфері. Міжнародний номер банківського рахунку IBAN уже містить інформацію з кодом банку.

Використання цього стандарту зробить зручнішим оформлення розрахункових документів, переконані у НБУ. "Це дасть можливість уникнути дублювання реквізитів під час оформлення розрахункових документів на переказ коштів", - йдеться у повідомленні.

Для України IBAN складається із 29 літерно-цифрових символів: коду країни, контрольного розряду, коду банку та номера рахунку.

Як повідомляв УНІАН, від початку нинішнього року кількість готівки в Україні зменшилася на 6,2%. Загальна сума готівкових коштів (банкнот і монет), які обслуговують розрахункові операції, становить 375,4 мільярда гривень. Це на 24,7 мільярда гривень менше, ніж було на початку 2019 року. У середньому на одного українця припадає 66 банкнот та 312 монет, порахували у Нацбанку.