Ілюстрація REUTERS

Шостий апеляційний адміністративний суд відклав на 13 травня розгляд апеляційної скарги Нацбанку України на рішення Окружного адміністративного суду Києва про скасування розпорядження НБУ щодо перевірки «ПриватБанку» в жовтні 2016 року, напередодні націоналізації фінустанови.

Читайте такожСуд визнав незаконною націоналізацію «ПриватБанку», в НБУ обіцяють судитися далі

Про це УНІАН повідомили в прес-службі НБУ.

Відео дня

«Сьогодні Шостий апеляційний адміністративний суд відклав на 13 травня розгляд апеляційної скарги Нацбанку України на рішення Окружного адміністративного суду Києва від 2 березня 2018 року. Там у цьому процесі розглядається колишній акціонер «ПриватБанку» кіпрська компанія Triantal Investments Ltd., яка подала скаргу на розпорядження НБУ щодо інспекційної перевірки «ПриватБанку» в жовтні 2016 року, напередодні його націоналізації», - повідомили в прес-службі.

Разом з тим, в НБУ нагадали, що Національний банк має намір оскаржити рішення Окружного адміністративного суду Києва, яким визнано протиправним та скасовано рішення про виведення неплатоспроможного "ПриватБанку" з ринку за участю держави.

Як повідомлялося, кіпрська компанія Triantal Investments Ltd., яка була одним з найбільших акціонерів «ПриватБанку», в березні 2017 звернулася до суду з вимогою визнати неправомірним і скасувати жовтневе розпорядження НБУ 2016 року, яким регулятор ініціював позапланову інспекційну перевірку фінустанови. Окружний адмінсуд Києва 2 березня 2018 року задовольнив цей позов.

Нацбанк подав апеляцію, проте на початку червня апеляційний адмінсуд призупинив розгляд за клопотанням Triantal Investments.

Провадження у справі було відновлено рішенням Шостого апеляційного адмінсуду від 18 лютого 2019 року. Перше засідання було призначено на 12 березня.

Кабінет міністрів 18 грудня 2016 року прийняв рішення націоналізувати найбільший банк України «ПриватБанк» (Дніпро), керуючись рекомендаціями Ради національної безпеки і оборони.

До націоналізації основними акціонерами банку були бізнесмен Ігор Коломойський з часткою в капіталі 49,9816%, його партнер Геннадій Боголюбов з часткою 41,5769% і компанія Triantal Investments Ltd з часткою 16,8170%.