Ілюстрація / REUTERS

Президент Сполучених Штатів Дональд Трамп запровадив пакет санкцій проти металургічного та гірничо-видобувного секторів іранської економіки у середу, 8 квітня, йдеться в прес-релізі Білого дому.

У документі зазначається, що метою нових санкцій є позбавлення Ірану доходів, зокрема виручки від експорту продукції, пов'язаної із виробництвом заліза, сталі, алюмінію і міді. Нові обмежувальні заходи передбачають блокування у США активів осіб, що мають відношення до металургійного виробництва у Ірані. Запровадженням цих заходів займатиметься міністерство фінансів США. Про це повідомляє DW.

Читайте такожВ Ірані заявили, що знайшли спосіб обходити санкції США

Відео дня

"Ми закликаємо режим відмовитися від ядерних амбіцій, змінити свою деструктивну поведінку, поважати права своїх громадян і чесно повернутися до столу переговорів", - заявив Трамп у пізніше оприлюдненій заяві. Він також висловив сподівання на те, що "коли-небудь" зустрінеться із лідерами Ірану.

Раніше, 8 травня, Тегеран поінформував лідерів Великобританії, Китаю, Німеччини, Росії та Франції про свою відмову від низки зобов'язань за ядерною угодою 2015 року. Як згодом повідомили у Вищій раді національної безпеки країни, Іран не вважає за необхідне дотримуватися обмежень угоди щодо зберігання збагаченого урану та важкої води. Президент Ірану Хассан Роухані дав п'яти країнам 60 днів, щоб виконати свої обіцянки щодо банківського та нафтового секторів, інакше країна підвищить рівень збагачення урану.