Зустріч новообраного президента Володимира Зеленського з керівниками провідних іноземних банків в Україні / фото УНІАН

Новообраний президент України Володимир Зеленський провів зустріч із керівниками провідних українських банків з іноземними інвестиціями, а також представниками Незалежної асоціації банків України.

Про це повідомляє прес-служба його політичної команди.

Майбутній глава держави підкреслив, що вважає пріоритетним забезпечення макроекономічної стабільності через незалежність НБУ, співпрацю з МВФ і дотримання виваженої політики у сфері публічних фінансів.

Відео дня

"Новообраний Президент підтримав думку банківської спільноти, що наріжним каменем для забезпечення економічного зростання та залучення іноземних інвестицій є судова реформа й забезпечення захисту прав інвесторів і кредиторів. Наголосив на необхідності забезпечити прозорі та рівні правила гри і для приватних, і для державних банків. Крім того, він підтримав реформу корпоративного управління у державних банках, яка усунула б політичний вплив на них", - йдеться в повідомленні.

Крім цього, Володимир Зеленський висловив сподівання на зменшення ставок за банківськими кредитами і для корпоративного бізнесу, і для домогосподарств, що допоможе розвитку економіки.

Читайте також"ВРУ – їхній життєвий девіз": Зеленський жорстко розкритикував Раду

"Зменшення ставок за кредитами стане поштовхом до економічного зростання. Бо наразі люди налякані й не довіряють банкам", - зазначив новообраний президент України.

Банкіри висловили готовність співпрацювати з новою владою. Зокрема, голова Форуму провідних міжнародних фінансових установ Тарас Кириченко зазначив, що банкіри очікують від президента підтримки й незмінності реформ, започаткованих НБУ, реформи судової системи та пошуку точок економічного зростання.

"У поточній ситуації надзвичайно важливо, щоб банки більше кредитували реальний сектор економіки, щоб кредити були більш доступними для відповідальних позичальників і домогосподарств. Для цього необхідно повністю реалізувати судову реформу та надати максимальний захист інвесторам і кредиторам української економіки", - наголосив Кириченко.

На зустрічі були присутні керівники Raiffaisen Bank Aval, Pravex Bank – Intesa Sanpaolo, Ukrsibbank – BNP Paribas, Credit Agricole, Citigroup, SEB, Piraeus, Credit West Bank, ProCredit Bank, Alfa Bank, Deutsche Bank, а також із представниками Незалежної асоціації банків України.

Раніше УНІАН повідомляв, що новообраний президент України Володимир Зеленський у суботу, 11 травня, провів зустріч з генеральним прокурором Юрієм Луценком.