Глава НБУ Яків Смолій / REUTERS

Політична невизначеність в Україні у зв'язку з розпуском Верховної Ради і можливою відставкою Кабінету міністрів поки не мала впливу на фінансовий ринок України.

Читайте такожГолова НБУ Смолій не збирається у відставку

Про це повідомив журналістам голова Національного банку України Яків Смолій.

Відео дня

"Вибори відбуваються в кожній країні, і в період виборів є певна турбулентність. На сьогодні ми не бачимо якихось суттєвих потрясінь на фінансовому, валютному ринку, в банківському секторі. Ситуація зрозуміла, контрольована, очікувана. Я не бачу ознак кризи", - сказав Смолій.

Він зазначив, що позавчора Нацбанк навіть виходив на міжбанківський валютний ринок з покупкою валюти та поповнив золотовалютні резерви на 20 мільйонів доларів США.

"Сьогодні, після вчорашніх нових заяв, якихось істотних коливань на валютному ринку ми не відчуваємо. Звичайна ситуація", - додав голова НБУ.

Як повідомляв УНІАН, президент Європейської Бізнес Асоціації Томаш Фіала заявив, що бізнес насторожений кадровими рішеннями президента України Володимира Зеленського, що проявляється здешевленням гривні та зниженням вартості українських єврооблігацій.

Зокрема, котирування гривні вчора, 22 травня, просіли стосовно долара США на 13 копійок, а вартість євробондів України - на 1%.