Ілюстрація REUTERS

Бізнес насторожений кадровими рішеннями президента України Володимира Зеленського, що проявляється здешевленням гривні і зниженням вартості українських єврооблігацій.

Читайте такожУ четвер в Україні помітно подорожчає валюта

Таку думку в коментарі УНІАН висловив президент Європейської Бізнес Асоціації в Україні Томаш Фіала.

Відео дня

"Я б не сказав, що це глибока криза. Період виборів завжди супроводжується нестабільністю та популізмом. Після виборів ситуація заспокоюється. До цього бізнес звик. Але що інвесторів трохи збентежило, так це вчорашні призначення. Це поганий сигнал", - сказав Фіала.

За його словами, реакцією на цей сигнал стало зниження цін українських єврооблігацій та котирувань української гривні.

Фіала вважає, що при подальших подібних негативних сигналах бізнес може призупинити інвестування або почати виведення капіталів за межі України, що призведе до падіння гривні, прискоренню інфляції, уповільнення зростання або навіть падіння економіки.

"Ми попереджали, що багато чого буде залежати від балансу призначень, або частки нових професійних кадрів з бездоганною репутацією", - пояснив він.

Як повідомляв УНІАН, сьогодні, 22 травня, котирування гривні до долара США на міжбанківському валютному ринку України до закриття торгів знизилися на 13 копійок – до 26,26/26,30 гривні/долар, до євро – на 20 копійок, до 29,33/29,37 гривні/євро.